Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 50€ εντός Ελλάδας ( εξαιρούνται Ελαιόλαδα, Κρασιά & Μέλι)

ΘΕΙΑ ΑΝΑΒΑΣΙΣ - ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΘΕΟΓΝΩΣΤΟ

BOO-IND-0411
Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εικόνα για μεγέθυνση
Σε Απόθεμα
17,50
Κάνε μια ερώτηση
+
Αγοράστε με 1-κλικ

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

shareΜοιραστείτε
Σήμερα Γιορτάζει
Σχετικά προϊόντα

Δεν υπάχουν προϊόντα

Περιγραφη

Θεία Ανάβασις - Ερμηνεία στον Όσιο Θεόγνωστο / Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

Η επιλογή των κεφαλαίων από τον Γέροντα Αιμιλιανό απε­δείχθη μοναδική, διότι έλαβε αφορμή να ομιλήση εκτενώς για το σημαντικό θέμα της ιερωσύνης, το πολύτιμο αυτό δώρο που χά­ρισε ο Θεός στο δημιούργημά του, τον άνθρωπο.

Ποιος ήταν ο όσιος Θεόγνωστος, ο οποίος σήμερα γίνεται τόσο επίκαιρος με τον λόγο του Γέροντος; Ο όσιος Νικόδημος λέγει ότι δεν μπορούμε να γνωρίζωμε αν ήταν ο Αλεξανδρεύς και Εξηγητής, τον οποίον αναφέρει ο άγιος Φώτιος, ή αν ήταν κάποιος άλλος. Οι σύγχρονοι όμως πατρολόγοι λέγουν ότι το κείμενο του Θεογνώστου είναι του 13ου αι., αλλά δεν γνω­ρίζομε τίποτε για τον συγγραφέα.

Ο όσιος Θεόγνωστος δεν αναφέρεται στην έριδα του ησυχα­σμού, γι᾽ αυτό πρέπει να έζησε πριν από αυτήν, ως ηγούμενος σε κάποια μονή της Νίκαιας. Δεν χρειάζεται όμως να γνωρίσωμε επακριβώς ποιος ήταν ο συγγραφεύς, αφού το ίδιο το κείμενο, όπως λέγει και ο όσιος Νικόδημος, μαρτυρεί ότι ο ποιητής του ήταν από εκείνους που είχαν διαπρέψει στην πράξι και την θεω­ρία, και λόγω της καθαρότητός του είχε «ένοικον την χάριν του Αγίου Πνεύματος».

Σελίδες: 296, Διαστάσεις: 21 x 15 εκ.

Κριτικές

Δε βρέθηκαν Κριτικές

Αξιολογήστε αυτό το προϊόν

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας με άλλους πελάτες

Γράψτε μια κριτική
Παρόμοια Προϊοντα